Skip to main content
 

Landvurdering for uke 4: Ingen endringer i innreiseregler for land og områder

21. januar 2022

Helse- og omsorgsdepartementet gjør ingen endringer i krav om innreisekarantene fra uke 4. Det er nå kun Romania og Polen av land i Europa som er røde, øvrige land i Europa, regioner i Norden, selvstyrte områder og utvalgte øygrupper er mørkerøde.

Innreisekarantene gjelder kun for reisende fra røde, mørkerøde og grå land (land og områder utenfor EØS/Schengen og Storbritannia) som ikke er fullvaksinert eller i løpet av de siste seks månedene har gjennomgått covid-19 og kan dokumentere dette med et gyldig, verifiserbart koronasertifikat. Barn og unge under 18 år er unntatt innreisekarantene uavhengig av hvor de kommer reisende fra. Innreisekarantene kan i tillegg forkortes for alle reisende ved negativ PCR-test tatt tidligst tre døgn etter ankomst.

Gjeldende krav vil fremgå av covid-19-forskriften og det interaktive kartet på FHI.no fra og med mandag 24. januar.

Les oversikten: Landvurdering for uke 4: Ingen endringer i innreiseregler for land og områder (Regjeringen 21.01.22)

Les også:

Skal virksomheten din hente inn utenlandske arbeidstakere?
I vinter vil mange arbeidstakere passere norskegrensa. Mange av dem kommer fra land med relativt stort smittetrykk og lav andel koronavaksinerte. Sjekk hva utenlandske arbeidstakere må ha på plass før de kommer inn i Norge. (Arbeidstilsynet)

Kan arbeidsgivere kreve vaksinasjonsstatus eller koronatesting av arbeidstakere?
Å spørre om arbeidstakerne er vaksinerte eller kreve at de tar koronatest (PCR- eller hurtigtest) er typiske kontrolltiltak under pandemien. Arbeidsgiver kan i utgangspunktet ikke kreve å få vite vaksinasjonsstatus eller testing. Å ta vaksine er frivillig og er ikke noe arbeidsgiverne kan pålegge arbeidstakerne. (Arbeidstilsynet)

Godkjenning av innkvartering for arbeidstakere i innreisekarantene. Er du arbeids- eller oppdragsgiver og skal stille innkvartering til disposisjon for utenlandske arbeids- eller oppdragstakere i innreisekarantene? Da må du få innkvarteringen forhåndsgodkjent av Arbeidstilsynet.

Relaterte temaer

 
Nyhet