Skip to main content
 

Fagbevegelsen forsvarte forbudet mot innleie

20. september 2023

Forbudet mot innleie møter motstand fra Brussel. I ettermiddag markerte fagbevegelsen støtte til faste ansettelser.

– Vi vil ikke være løsarbeidere og kasteballer ut og inn av bedrifter. Vårt arbeidsliv skal ikke forverres for å skape profitten i bemanningsbyråenes regneark, sa leder i Fellesforbundet, Jørn Eggum.

I ettermiddag var det markeringer til forsvar for de nye reglene for innleie flere steder i landet. På Eidsvolds plass i Oslo var det appeller av blant andre Jørn Eggum, leder i Bygningsarbeidernes Fagforening, Joachim Espe og forbundsleder i EL og IT Forbundet, Geir Ove Kulseth.

joachim espe foto ihne pedersen– I dag står vi her for å motstå angrepet fra ESA. Et angrep verken vi eller stortingsflertallet kan akseptere, sa Joachim Espe.

Han viste til at frislippet av innleie og bemanningsforetak hadde ført til dramatisk forverrede forhold i hans bransje. Han mener at dersom det ikke er handlingsrom i EØS-avtalen til å innføre et forbud mot innleie, da spørs det om vi ikke også må tenke annerledes om den.

– Er vi villig til å ofre den norske arbeidslivsmodellen for EØS-avtalen? avsluttet Espe.

geir ove kulseth– Siden innføringen av de nye innleiereglene ser vi at det er flere faste ansettelser, og mindre innleie fra bemanningsbyrå over hele Norge. Vi har medlemmer som for første gang i sitt liv opplever å få fast ansettelse. Det viser at reglene allerede har begynt å fungere, sa Geir Ove Kulseth. Les hele appellen på nettsidene til EL & IT: Denne kampen skal vi vinne!

Bak arrangementet i Oslo sto blant annet Bygningsarbeidernes Fagforening i Oslo, Elektromontørenes Forening Oslo og Akershus, Oslo Transportarbeiderforening, Oslo HK og LO i Oslo.

Også i Stavanger, Bergen, Gjøvik og Trondheim ble det holdt fanemarkeringer.

Nyhet