Skip to main content
 

Endringer i innreiseregler for land og områder – fra 10. januar

07. januar 2022

Helse- og omsorgsdepartementet innfører krav om innreisekarantene ved innreise fra syv regioner i Finland, fire regioner i Sverige samt øygruppene Sardinia og Azorene. Endringene trer i kraft fra midnatt, natt til mandag 10. januar.

Utviklingen er ellers at tallgrunnlaget for ukene 51 og 52 viser en stigning i smittetrykket over hele Europa. Det er nå kun ett land, Romania, som ikke har krav til innreisekarantene.

Les oversikten: Landvurdering uke 2: Endringer i innreiseregler for land og områder (Regjeringen 07.01.22)

Les også:

Kan arbeidsgivere kreve vaksinasjonsstatus eller koronatesting av arbeidstakere?
Å spørre om arbeidstakerne er vaksinerte eller kreve at de tar koronatest (PCR- eller hurtigtest) er typiske kontrolltiltak under pandemien. Arbeidsgiver kan i utgangspunktet ikke kreve å få vite vaksinasjonsstatus eller testing. Å ta vaksine er frivillig og er ikke noe arbeidsgiverne kan pålegge arbeidstakerne. (Arbeidstilsynet)

Godkjenning av innkvartering for arbeidstakere i innreisekarantene. Er du arbeids- eller oppdragsgiver og skal stille innkvartering til disposisjon for utenlandske arbeids- eller oppdragstakere i innreisekarantene? Da må du få innkvarteringen forhåndsgodkjent av Arbeidstilsynet.

Relaterte temaer

 
Nyhet