Skip to main content
 

Bygghåndverk Norge: – Innleieforbudet favoriserer de store bedriftene

17. august 2023

– Innleieforbudet er en urettferdig ulempe for mindre håndverksbedrifter som ikke får eller vil inngå tariffavtale, sier Robert Steen fra Bygghåndverk Norge i debatt med Fellesforbundet og EBA på Fafos seminar på Arendalsuka.

Forskningstiftelsen Fafo undersøker nå hvordan innleieforbudet påvirker medlemsbedrifter i Bygghåndverk Norge, BNL og Nelfo. Forskerne har spurt ut bedrifter i Oslo, Viken og Vestfold (forbudssonen) og i resten av landet der adgangen til å leie inn nå er begrenset med unntak for bedrifter med tariffavtale.

Under Arendalsuka fikk vi se de første tallene på hvordan medlemsbedriftene innretter seg etter endringen av arbeidsmiljøloven. Medlemsbedriftene i Bygghåndverk Norge, BNL og Nelfo er negative eller likegyldige til innleieforbudet. Enten de jobber i forbudssonen eller utenfor.

Les hele saken (byggmesteren.as)

 

15. august, Seminar på Fafo-båten

Begrensninger på innleie av arbeidskraft – favorisering av de store bedriftene? Begrensninger på innleie av arbeidskraft – favorisering av de store bedriftene? I april kom det nye innstramninger for innleie av arbeidskraft fra bemanningsbedrifter. Hvilke utfordringer skaper endringene for bedriftene i byggebransjen, og må små og store tilpasse seg dette ulikt?

Medivrkende: Heikki Eidsvoll Holmås, adm.dir i Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg (EBA), Robert Steen, adm.dir i Bygghåndverk Norge, Per Skau, forbundssekretær i Fellesforbundet og og Fafo-forskerne Kristin Alsos, Rolf K. Andersen og Kristine Nergaard.

kal roa kne

Nyhet