Skip to main content
 

Bemanningsbransjen og midlertidige ansettelser i høstens første spørretime

25. oktober 2021

Onsdag er det både muntlig og skriftlig spørretime igjen på Stortinget. Den første med ny regjering. 16 av 18 statsråder må svare på 33 spørsmål i sesjonens første skriftlige spørretime.

Ap-nestleder og arbeids- og inkluderingsminister, Hadia Tajik må svare på spørsmål om straksforbud i bemanningsbransjen og fjerning av adgang til midlertidige ansettelser:

Mímir Kristjánsson (R) spør om byggfagforeningenes krav om et straksforbud mot bruk av bemanningsbyråer i byggebransjen i Oslofjordområdet, og hvor raskt det kan komme på plass.

Mens Anna Molberg (H) spør Tajik om adgangen til generelle midlertidige ansettelser som forrige regjering innførte, virkelig skal fjernes. Og om statsråden ser noen fordeler ved å gjøre det.

Les hele saken: Spørretime, krafteksport, fornybar energi, bemanningsbyråer. Onsdag skal Stortinget «grille» statsrådene – bare to slipper unna (FriFagbevegelse, 25.10.21)

 

Se også:

Skriftlig spørsmål fra Sivert Bjørnstad (FrP) til næringsminister Jan Christian Vestre. – Vil den nye statsråden revurdere tidligere statsråds avvisning av Stortingets vedtak om en ekspertenhet for offentlige anskaffelser? (Stortinget, 25.10.21)

 

 
Nyhet