Skip to main content
 

15. november er siste frist for å søke opplæringstilskudd i grøntnæringen

26. oktober 2021

Innreiserestriksjonene har vært strenge som følge av covid-19-pandemien, og grøntnæringen har hatt utfordringer med å få tak i kvalifisert arbeidskraft. Er du grøntprodusent og har hatt nye arbeidstakere i årets sesong med behov for opplæring, kan du fortsatt søke om opplæringstilskudd. Siste frist er 15. november.

I slutten av mai ble det innført en midlertidig ordning med tilskudd til opplæring av arbeidstakere i sesongbasert arbeid hos foretak som produserer poteter, grønnsaker, frukt eller bær. Ordningen skal bidra til at næringen får økt tilgang på arbeidskraft i årets sesong og kompensere for økte kostnader til opplæring som følge av pandemien.

Ramme på 25. mill. kroner
Landbruksdirektoratet fhar rem til 25. oktober mottatt 177 søknader. Det er utbetalt i overkant av 6,5 mill. kroner tilskudd til opplæring av rundt 1000 arbeidstakere.

Vilkår som må være oppfylt for å opplæringstilskudd
Den nye arbeidstakeren må ha vært ansatt hos foretaket i 2021, må hatt behov for opplæring, og kan ikke ha vært ansatt hos foretaket tidligere. Vedkommende må ha lovlig opphold i Norge og kan ikke ha kommet til landet gjennom ordningen med unntak fra innreiserestriksjonene for utenlandsk arbeidskraft.

Les hele saken: 15. november er siste frist for å søke opplæringstilskudd i grøntnæringen (Landbruksdirektoratet, 26.10.21)

 

Relaterte temaer

 
Nyhet