Siden oppdateres daglig. Bruk søkefunksjonen i høyre kolonne for å søke etter saker om bestemte emner.

Eller gå til en av temasidene.

«Operasjon Ukraina»: Økokrim oppretter egen innsatsgruppe


Regjeringen finansierer 15 midlertidige stillinger i Økokrim, for å slå ned på kriminalitet som kan knyttes til Ukraina-krigen.

E24, 25.05.22

Ullensaker kommune samarbeider med Skatteetaten mot a-krim


- Vi er veldig glade for å ha inngått samarbeid med Skatteetaten som Tettpå-kommune. Dette vil gjøre det lettere for innbyggerne å velge seriøse firmaer, og slik motvirke svart arbeid og annen arbeidslivskriminalitet, sier ordfører Eyvind Schumacher.

Ullensaker kommune, 25.05.22

Kamp mot sosial dumping: Skjerper kravet til andel faglærte i kontrakt


Kravene til antall faglærte som gjelder for kontrakten som helhet, er løftet fra mer enn 50% til minst 2/3 i den reviderte utgaven av Skiensmodellen. Egentlig var forslaget minst 80%, men det ble det reaksjoner mot.

Anbud365, 24.05.22

Bemanningsbyråer og innleie: Ørjasæter og Eldring har skrevet Løsarbeidersamfunnet 2.0


For to år siden kom Line Eldring og Elin Ørjasæter med boka Løsarbeidersamfunnet. Nå har det kommet en oppdatert utgave. De mener Fougner-utvalget endrer så mye i arbeidslivet at det er behov for en ny utgave.

FriFagbevegelse, 23.05.22

LO-utredning: Brexit – et liberalistisk prosjekt?


LOs administrasjon har utarbeidet en Brexit-utredning med fokus på lærdommer for Norge, knyttet til Brexit og EØS-avtalen. Utredningen er både tenkt som et bidrag til den offentlige debatten og for regjeringens egen EØS-utredning.

LO, 23.05.22

Rumenarar jobba for 30 kroner timen hos underleverandør


Under eit tilsyn av underleverandørar på verftet Vard Søviknes fann a-krimsamarbeidet omfattande brot på lønns- og arbeidsvilkår. Rumenske golvleggarar som jobba for ned i 30 kroner timen, 70 timars veker og tre veker i strekk utan fri. No har bedrifta tatt grep.

FriFagbevegelse, 20.05.22

KS om Norgesmodellen: Balanserte, klare, enkle og ikke for strenge krav


Den planlagte Norgesmodellen mot useriøse aktører må kunne benyttes av alle landets kommuner, både store og små. For strenge krav kan føre til redusert konkurranse – særlig i de mindre kommunene, og kravene som stilles må være balanserte, klare og enkle å følge opp. Dette er noen av hovedpunktene i innspillet fra KS til regjeringens arbeid med modellen.

Anbud365, 19.05.22

Minneord: – En internasjonal strateg


– Fagforeningsmannen Kjell Skjærvø er død. Hans bortgang er et tap for alle som ønsker et solidarisk samfunn med små forskjeller, skriver LO-rådgiver Jonas Bals.

Dagsavisen, 19.05.22

Høy innvandring og lav utvandring 1. kvartal bidro til største folkeøkning siden 2015


I årets første kvartal innvandret 14 600 personer til Norge, og 5 300 personer flyttet ut av landet. Det viser ny befolkningsstatistikk fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Høyere innvandring og lavere utvandring bidro til den høyeste folkeøkningen i 1. kvartal siden 2015, selv om fruktbarheten var lavere og dødligheten høyere enn i samme kvartal i fjor.

SSB, 19.05.22

Advarer mot omreisende håndverkere


A-krimsenteret i Kristiansand advarer publikum mot å kjøpe håndverkertjenester på døra. Du risikerer både dårlig håndverk samt å bidra til arbeidslivskriminalitet.

Avisen Agder, 19.05.22

Norske Skipsverft vil nyansere rapport-resultat


Arbeidstilsynet, Politiet og Skatteetaten har hatt et kontrollprosjekt mot norske skipsverft, der det ble avdekket dårlige arbeidsforhold for utenlandske arbeidere. Vard la seg langflat da pressen begynte å skrive om resultatene fra prosjektet. Men nå går Norske Skipsverft ut og sier verftene ikke kjenner seg igjen i store deler av det som kommer fram i rapporten.

Metal Supply, 18.05.22

Vil åpne opp for å godkjenne legepraksis fra EU/EØS-land


Helse- og omsorgskomiteen på Stortinget vil utrede mulighetene for å godkjenne utenlandsk praksis for leger. Regjeringa er negative.

Khrono, 18.05.22

Hvor vi er

Besøksadresse: Borggata 2B,
Grønland, Oslo.
Kart

Fafo Østforum

Prosjektleder og web-redaktør:
Anne Mette Ødegård

Prosjektmedarbeidere:
Alf Tore Bergsli og Tina Østberg

Kontakt redaksjonen: Epost

logo fafo 194x64

Postboks 2947 Tøyen, 0608 Oslo
Tlf: (+ 47) 22 08 86 00
Daglig leder: Tone Fløtten

Copyright © 2022 fafooestforum.no | Design: Alf Tore Bergsli, programmering: Ørnulf Bratlie