Skip to main content
 

Verftene jobber på spreng for å sikre nok arbeidskraft

27. januar 2021

I dag innførte regjeringen de strengeste innreisereglene til Norge siden mars. I Haugesund har verftet til Aibel til enhver tid om lag 500 innleide utenlandske arbeidere. Dette utgjør halvparten av arbeidsstokken. I morgen starter jobben med å få de utenlandske arbeiderne som er der nå, til å fortsette jobben i stedet for å dra hjem.

De store verftene i Norge er avhengige av utenlandsk arbeidskraft for å holde produksjonen oppe. De fleste vil klare et par uker med innreiserestriksjoner, men så blir det kritisk.

– Oljeserviceselskapene har utenlandske ansatte som reiser til og fra plattformene. Dette kan vi klare en periode på halvannen til to uker, men så er det kritisk. I tillegg til oljevirksomheten, blir også bygg og anleggsbransjen rammet hardt, sier leder i NHO i Rogaland, Tone Grindland.

Ved Aker Solutions i Eigersund er det til hver tid 300 utenlandske arbeidere som jobber i en fireukers rotasjon. Det vil si at det er 150 polske arbeidere som til enhver tid er ved verftet, enten i karantene eller i jobb, og 150 som er hjemme i Polen. Direktør Jan Ertesvåg sier alle Aker-verftene skal ha et møte i kveld for å diskutere konsekvensene.

Les hele saken: Verftene jobber på spreng for å sikre nok arbeidskraft  (NRK, 27.01.21)

Relaterte temaer

 
Nyhet