KS, 19.05.20

Tegn på menneskehandel i arbeidslivet

Når arbeidsgiver skaffer bolig, henter arbeidskraft til Norge, utbetaler lønn kontant, isolerer kolleger eller tar kontroll over personlige dokumenter og penger, er det all grunn til å undersøke om det foregår menneskehandel, viser rapport fra Fafo.

– Vi har alle en aksje i dette og et ansvar for å ikke handle slik at vi medvirker til menneskehandel, sier Marit Helene Hestad, spesialrådgiver i Byrådsavdelingen for eldre, helse og arbeid i Oslo kommune.

Fafo har på oppdrag av Oslo kommune og KS’ program for storbyforskning skrevet en rapport om menneskehandel i arbeidslivet. Rapporten viser at det er et stort engasjement og etterspørsel etter mer kunnskap. Samtidig er det noen grunnleggende utfordringer i hvilke muligheter man har til å bistå mulige ofre for menneskehandel.

Det er ikke realistisk at man kan identifisere menneskehandel ved første kontakt. Tvangen er ikke alltid synlig, det kan være mange varianter av tvang (for eksempel økonomisk og kulturell) og det kan ta lang tid før man får god nok innsikt i hva offeret har vært utsatt for.

Les hele saken: Tegn på menneskehandel i arbeidslivet (KS, 19.05.20)


Relaterte tema

Relaterte nyheter

 • Relaterte publikasjoner


  Hvor vi er

  Besøksadresse: Borggata 2B,
  Grønland, Oslo.
  Kart

  Fafo Østforum

  Prosjektleder og web-redaktør:
  Anne Mette Ødegård

  Prosjektmedarbeidere:
  Alf Tore Bergsli og Tina Østberg

  Kontakt redaksjonen: Epost

  logo fafo 194x64

  Postboks 2947 Tøyen, 0608 Oslo
  Tlf: (+ 47) 22 08 86 00
  Daglig leder: Tone Fløtten

  Copyright © 2022 fafooestforum.no | Design: Alf Tore Bergsli, programmering: Ørnulf Bratlie