A4 Arbejdsliv.dk / Fagbladet 3F, 16.02.21

Danmark: 102 ofre for menneskehandel til tvangsarbeid – 0 dømte bakmenn

Center mod Menneskehandel har konkludert med at til sammen 102 mennesker har vært ofre for menneskehandel for tvangsarbeid i perioden 2009 til 2019. I en rekke europeiske land blir bakmenn dømt for menneskehandel for tvangsarbeid. Men ikke i Danmark. En ekspert kritiserer Danmarks innsats på dette området.

I januar ble en dansk reder frikjent for menneskehandel for tvangsarbeid mot to afrikanske fiskere, som han i flere år grovt utnyttet økonomisk. Dermed forblir antall ledere som er dømt for menneskehandel for tvangsarbeid i Danmark null.

Ekspert i menneskehandel for tvangsarbeid, Anders Lisborg, mener myndighetene er ute av takt når Center mod Menneskehandel konkluderer med noe, og domstolene noe helt annet.

– Det vil nok alltid være en forskjell. For ved Center mod Menneskehandel kommer tvilen til gode for offeret, mens tvilen i rettssystemet kommer tiltalte til gode. Men forskjellen fra null dømte gjerningsmenn til mer enn 100 ofre er ganske ekstrem og en klar illustrasjon på at det er et problem, sier Anders Lisborg.

Les hele saken: 102 ofre for menneskehandel til tvangsarbejde – 0 dømte bagmænd (A4 Arbejdsliv.dk / Fagbladet 3F, 16.02.21)


Relaterte tema

Relaterte nyheter

 • Relaterte publikasjoner


  Hvor vi er

  Besøksadresse: Borggata 2B,
  Grønland, Oslo.
  Kart

  Fafo Østforum

  Prosjektleder og web-redaktør:
  Anne Mette Ødegård

  Prosjektmedarbeidere:
  Alf Tore Bergsli og Tina Østberg

  Kontakt redaksjonen: Epost

  logo fafo 194x64

  Postboks 2947 Tøyen, 0608 Oslo
  Tlf: (+ 47) 22 08 86 00
  Daglig leder: Tone Fløtten

  Copyright © 2022 fafooestforum.no | Design: Alf Tore Bergsli, programmering: Ørnulf Bratlie