Danmark: 102 ofre for menneskehandel til tvangsarbeid – 0 dømte bakmenn

  • 16. februar 2021

Center mod Menneskehandel har konkludert med at til sammen 102 mennesker har vært ofre for menneskehandel for tvangsarbeid i perioden 2009 til 2019. I en rekke europeiske land blir bakmenn dømt for menneskehandel for tvangsarbeid. Men ikke i Danmark. En ekspert kritiserer Danmarks innsats på dette området.

I januar ble en dansk reder frikjent for menneskehandel for tvangsarbeid mot to afrikanske fiskere, som han i flere år grovt utnyttet økonomisk. Dermed forblir antall ledere som er dømt for menneskehandel for tvangsarbeid i Danmark null.

Ekspert i menneskehandel for tvangsarbeid, Anders Lisborg, mener myndighetene er ute av takt når Center mod Menneskehandel konkluderer med noe, og domstolene noe helt annet.

– Det vil nok alltid være en forskjell. For ved Center mod Menneskehandel kommer tvilen til gode for offeret, mens tvilen i rettssystemet kommer tiltalte til gode. Men forskjellen fra null dømte gjerningsmenn til mer enn 100 ofre er ganske ekstrem og en klar illustrasjon på at det er et problem, sier Anders Lisborg.

Les hele saken: 102 ofre for menneskehandel til tvangsarbejde – 0 dømte bagmænd (A4 Arbejdsliv.dk / Fagbladet 3F, 16.02.21)

 
Nyhet

Besøk oss

Borggata 2B,
Grønland, Oslo.
Kart

Fafo Østforum

Prosjektleder og web-redaktør:
Anne Mette Ødegård

Prosjektmedarbeidere:
Alf Tore Bergsli, Johanne Stenseth Huseby og Tina Østberg

Kontakt redaksjonen: Epost

logo fafo 194x64

Postboks 2947 Tøyen, 0608 Oslo
Telefon: 22 08 86 00
Daglig leder: Tone Fløtten


Copyright © 2023 fafooestforum.no | Design: Alf Tore Bergsli | Programmering: Ørnulf Bratlie