Skip to main content
 

Slik er Hadia Tajiks plan for innstramminger i bemanningsbransjen

09. november 2021

Arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik (Ap) har varslet en kraftig innstramming i bemanningsbransjen. Svært mange er utålmodig og vil ha tiltakene både på bordet og at de skal tre i kraft så raskt som mulig.

– Jeg er også veldig utålmodig i forhold til innleie. Men vi skal gjøre det skikkelig, sier Tajik.

Nå forteller hun til FriFagbevegelse at både forskriftsendringer og lovendringer vil sendes ut på høring på nyåret. Fram til da har hun flere tiltak til vurdering. Hun vil bruke tiden fram mot januar for å ta beslutningene.

Det ene alternativet hun jobber med, er å forby innleie i forskrifts form for bygg i Oslofjord-området. Men;

– Hvis vi forbyr innleie ett sted, uten andre konsekvenser, vil bemanningsbyråene bare flytte på seg, sier Hadia Tajik.

Statsråden vurderer også å fjerne bestemmelsene som handler om at innleie fra bemanningsforetak er tillatt når arbeidet er av midlertidig karakter.

– Da strammes innleieadgangen inn til å gjelde reelle vikariater.

Samtidig mener arbeidsministeren man hele tiden må være oppmerksom på muligheten til å omgå forskrifter og regelendringer.

– Det kan for eksempel være de som ikke driver med innleie, men en form for entreprise. Derfor vil jeg bruke tid på at vi kan sette definisjonen av entreprise i lovs form.

Arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik vil også se til utlandet i arbeidet med endringene.

Uansett: Den generelle adgangen til å ansette midlertidig skal vekk, poengterer Hadia Tajik. En lovproposisjon kommer før jul.

Les hele saken: Innleie og midlertidige ansettelser: Slik er Hadia Tajiks plan for innstramminger i bemanningsbransjen (FriFagbevegelse, 09.11.21)

 
Nyhet

Mer om tema