11. – 14.12.20

Om karanteneregler og arbeidsinnvandring: – Lobbyister skal ikke gi helseråd

– I sommer da smitten var på vei ned, krevde industrien at regjeringen lempet på karantenereglene, slik at det ble enklere og billigere å hente utenlandsk arbeidskraft. Det er helt naturlig at regjeringen har tett dialog med bedrifter og partene i næringslivet under pandemikrisen. Det må likevel ikke være slik at regjeringen overlater til lobbyister å definere hva som er godt smittevern, skrev Adresseavisen på lederplass. Også Dagsavisen og Varden skrev kritiske ledere. Les sakene, og svarinnlegg fra helse- og omsorgsminister Bent Høie.

– Aftenposten har denne uka avdekket at avgjørelsen om å endre forskriften skjedde på tross av advarsler fra helsemyndighetene og etter sterk påvirkning fra Norsk Industri. Dialogen mellom industrilobbyisten og departementet skjedde på SMS og i en tone som kan oppfattes som at lobbyisten nærmest dikterte hva Helsedepartementet skulle mene og gjøre. Vi mener at tilliten til at departementet her har opptrådt ryddig, er svekket, skriver Adresseavisen. 
Les hele lederen: Lobbyister skal ikke gi helseråd (Adresseavisen, 12.12.20)

Se også:
Utenlandske arbeidere karantenefritak – MDGs Sigrid Z. Heiberg er sterkt kritisk til regjeringen, mens statssekretær Maria Jahrmann Bjerke (H) avviser anklagene (Avisa Oslo, 11.12.20)

Når industrien krever, leverer regjeringen (Dagsavisen, leder, 11.12.20)

Erna & Co er ikke lenger immune mot korona-kritikk. Nå skjerpes kritikken mot regjerings-yndlingene som har tjent på korona-pakkene og kanskje bidratt til de økte smittetallene. (Nettavisen, 11.12.20)

Å la NHO styre og diktere pandemipolitikken, hører ikke hjemme (Varden, leder, 11.12.20)

Svarinnlegg: – Varden mener det ikke hører hjemme noe sted å la NHO styre håndteringen av pandemien. Jeg er helt enig! Det er regjeringen som håndterer pandemien, svarer helse- og omsorgsminister Bent Høie (H).  (Varden, 14.12.20)

Relaterte temaer


Relaterte nyheter


 • Hvor vi er

  Besøksadresse: Borggata 2B,
  Grønland, Oslo.
  Kart

  Fafo Østforum

  Prosjektleder og web-redaktør:
  Anne Mette Ødegård

  Prosjektmedarbeidere:
  Alf Tore Bergsli og Tina Østberg

  Kontakt redaksjonen: Epost

  logo fafo 194x64

  Postboks 2947 Tøyen, 0608 Oslo
  Tlf: (+ 47) 22 08 86 00
  Daglig leder: Tone Fløtten

  Copyright © 2022 fafooestforum.no | Design: Alf Tore Bergsli, programmering: Ørnulf Bratlie