Skip to main content
 

Ap: Regjeringen ga etter for industrilobbyen da de lempet på karantenereglene for utenlandske arbeidere

10. desember 2020

Aftenposten har skrevet om hvordan industriorganisasjonene jobbet, da regjeringen i juni lempet på karantenereglene til arbeidsinnvandrere. Ifølge Aftenposten advarte både Helsedirektoratet og FHI om at stor risiko knyttet importsmitte. Likevel lempet regjeringen på reglene. Det får Ap-leder Jonas Gahr Støre til å reagere.

Utdrag fra Aftenposten, 10.12.20:

Hva skjedde da regjeringen ga karantenefritak til titusener av arbeidsinnvandrere? SMS-dialog mellom Bent Høies statssekretær Anne Grethe Erlandsen og Knut E. Sunde i Norsk Industri, fører til at regjeringen i juni gir et unntak i karantenereglene for utenlandske arbeidstakere. Antallet polakker og litauere som oppholder seg i Norge, øker utover høsten. Samtidig øker smitten i hjemlandene. Importsmitten blir en av årsakene til den andre bølgen i Norge.

NRK har foreløpig ikke fått svar fra helseminister Bent Høie (H). Til TV 2 avviser han at regjeringen ble presset til å gå unntak til arbeidsinnvandrere.

– Vi hadde god dialog med dem akkurat som vi har med kommuner, industri og fagbevegelsen gjennom denne situasjonen. Når det går fort i svingene, og vi ikke kan gjennomføre normale høringer, så blir det direkte kontakt, sier Høie.

Han avviser samtidig at karantenunntaktene var hovedårsaken til den kraftige smitteøkningen Norge har hatt i høst.

Les hele saken: Reagerer på koronaunntak: – Svært alvorlig (NRK, 10.12.20)

Relaterte temaer

 
Nyhet