Regjeringen, 27.03.22

Norgesmodellen: Innspillsmøte i Stavanger

– Den nye Norgesmodellen skal inneholde krav som i størst mulig grad sikrer at det offentlige handler med seriøse aktører. Stavanger jobber godt med å stille seriøsitetskrav om både HMS, leverandørregister, lærlinger og faste ansettelser, og jeg gleder meg til å ta imot alle gode innspill, sier næringsminister Jan Christian Vestre.

Næringsminister Jan Christian Vestre, arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen og kunnskapsminister Tonje Brenna kommer til Stavanger mandag 28. mars for det første møtet i arbeidet med ny Norgesmodell for et seriøst arbeidsliv.

Årlig kjøper det offentlige varer og tjenester for over 600 milliarder kroner. Nå skal regjeringen lage en Norgesmodell med nasjonale seriøsitetskrav for alle offentlige anskaffelser. Målet er sunnere konkurranse og et mer seriøst arbeidsliv.

marte mjos persen– Regjeringen ønsker et trygt, seriøst og organisert arbeidsliv for alle. Ved å bruke innkjøpsmakta kan det offentlige legge til rette for at flere velger å organisere seg, og at hele faste stillinger er hovedregelen i alle deler av arbeidsmarkedet, sier arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen.

Les hele saken: Næringsministeren, arbeids- og inkluderingsministeren og kunnskapsministeren til Stavanger 28. mars (Regjeringen, 27.03.22)


Relaterte tema

Relaterte nyheter


Hvor vi er

Besøksadresse: Borggata 2B,
Grønland, Oslo.
Kart

Fafo Østforum

Prosjektleder og web-redaktør:
Anne Mette Ødegård

Prosjektmedarbeidere:
Alf Tore Bergsli og Tina Østberg

Kontakt redaksjonen: Epost

logo fafo 194x64

Postboks 2947 Tøyen, 0608 Oslo
Tlf: (+ 47) 22 08 86 00
Daglig leder: Tone Fløtten

Copyright © 2022 fafooestforum.no | Design: Alf Tore Bergsli, programmering: Ørnulf Bratlie