Skip to main content
 

KS: Ja til en felles seriøsitetsmodell; kommune-Norge må beholde sin frihet

19. april 2022

KS mener en felles modell – en Norgesmodell – vil bidra til forenkling for kommuner, fylkeskommuner og leverandører fordi man står ovenfor de samme kravene. Samtidig understreker KS i sitt høringsinnspill at kommuner og fylkeskommuner må beholde friheten til selv å kunne vedta og iverksette lovlige krav til egne innkjøp.

For å sikre at kravene blir fulgt opp, anbefaler KS at generelle seriøsitetskrav inntas som forskriftskrav. Samtidig må kommuner og fylkeskommuner beholde frihet til selv å kunne vedta og iverksette lovlige krav til egne innkjøp, begrunnet i ønske om å benytte innkjøp som virkemiddel for å nå lokalt eller regionalt politisk vedtatte mål, understreker KS. Det følger av kommuneloven at kommuners og fylkeskommuners handlefrihet ikke bør begrenses mer enn det som er nødvendig for å nå nasjonale mål.

KS har flere hovedprinsipper som de mener bør ligge til grunn for en Norgesmodell. Modellen må kunne benyttes av alle landets kommuner, både store og små. For strenge krav kan føre til redusert konkurranse særlig i de mindre kommunene. Likevel må det utarbeides noen bransjespesifikke krav.

Les hele: Ja til en felles seriøsitetsmodell; kommune-Norge må beholde sin frihet (Anbud365, 19.04.22)

 
Nyhet