Skip to main content
 

Hamid ble lurt av sjefen og skylder staten 200.000 kroner

28. februar 2024

Hamid Norouzi (28) anmeldte sjefen for å ha utnyttet ham i en sårbar situasjon. Nå er han under tvungen gjeldsordning, og saken er henlagt av politiet på grunn av kapasitetsmangel.

Norouzi kom til Norge som flyktning, og ble høsten 2019 tømrerlærling i et firma på Østlandet. Like etter går bedriften konkurs. Da skal sjefen ha overtalt ham til å opprette et nytt selskap i Norouzis navn, der han skulle fortsette som lærling.

– Jeg forsto ingenting om norske systemer og trengte læreplass. Han sa han skulle ta ansvar for alt, det trengte bare mitt navn, forteller Norouzi. Han skal flere ganger ha gitt sjefen BankID- og bakkort-informasjon.

Den tidligere sjefen bekrefter at de to jobbet sammen, men sier han ikke husker det spesifikke selskapet.

Grunnet manglende lønn skal Norouzi ha sagt opp i februar 2020 og bedt sjefen stenge selskapet flere ganger. I juli samme år får han han brev fra Arbeidstilsynet som har ført tilsyn på en byggeplass i Innlandet. Selskapet som står i hans navn er tatt for brudd på arbeidsmiljøloven.

Norouzi videresender brevene til den tidligere sjefen, som nekter for at selskapet er åpent igjen. I januar 2022 har han over 200.000 kroner utestående tvangsmulkt til Arbeidstilsynet.

Norouzi får så hjelp av Fair Play Bygg, og anmelder sjefen for blant annet lønnstyveri og utnytting av sårbar arbeider. Tross kontoutskrifter og meldingsutvekslinger henlegges saken etter knappe ti dager grunnet manglende saksbehandlingskapasitet.

Nyhet