Forslag om innleieforbud: Tillitsvalgte ga Tajik tre klare råd

  • 01. mars 2022

Arbeidsminister Hadia Tajik har varslet en kraftig innstramming i bemanningsbransjen, og forslagene er nå ute på høring. I går møtte hun ni topptillitsvalgte hos de største entreprenørbedriftene i landet til dialogmøte. De ga arbeidsministeren sitt syn på innstramming av innleie. Tre klare råd gikk igjen.

– Jeg opplevde at det særlig var tre ting de tillitsvalgte tok opp. Faren for omgåelse, ønsket om en overgangsperiode, styrke rekrutteringen til arbeidslivet gjennom å få flere fagarbeidere. Nå tar jeg med meg innspillene og skal se nærmere på de, sier Tajik.

steinar krogstad 2020Nestleder i Fellesforbundet, Steinar Krogstad, mener det ikke lenger er noen diskusjon om forslaget til innleiebestemmelser er for strenge eller om de går langt nok. Bekymringen er mer på hvordan innleiebestemmelsene eventuelt kan omgås.

Det var også nettopp frykten for en omgåelse som gikk igjen hos de tillitsvalgte. Det er blant annet en frykt for at utleiebedriftene vil omstille seg til å bli underentreprenører i stedet.

Les hele saken: Innleie: Tajik fikk tre klare råd om bemanningsbransjen (FriFagbevegelse, 01.03.22)

 
Nyhet

Besøk oss

Borggata 2B,
Grønland, Oslo.
Kart

Fafo Østforum

Prosjektleder og web-redaktør:
Anne Mette Ødegård

Prosjektmedarbeidere:
Alf Tore Bergsli, Johanne Stenseth Huseby og Tina Østberg

Kontakt redaksjonen: Epost

logo fafo 194x64

Postboks 2947 Tøyen, 0608 Oslo
Telefon: 22 08 86 00
Daglig leder: Tone Fløtten


Copyright © 2023 fafooestforum.no | Design: Alf Tore Bergsli | Programmering: Ørnulf Bratlie