Skip to main content
 

– Det bør ikke være et oss og dem

13. november 2020

Media har de siste ukene skrevet mange saker om importsmitte fra arbeidsinnvandrere. 

– Vi må ikke henge ut enkeltgrupper, sa statsministeren på dagens pressekonferanse. 

– Ingen av de utenlandske arbeiderne som er smittet av korona har spredd smitten videre i lokalsamfunnet, skriver Gunn Kari Hegvik, redaktør i Fosna-Folket.

Solberg: – Vi må ikke henge ut enkeltgrupper

–  Vi har hørt at både butikkmedarbeidere, svensker og polakker har opplevd å bli hetset og beskyldt for å spre smitte. Det er ikke greit. Vi skal ta vare på hverandre. Ikke hetse hverandre, sa statsminister Erna Solberg på regjeringens pressekonferanse. Les hele innledningen: Statsministerens innledning på pressekonferanse om korona (Statsministerens kontor, 13.11.20)

Kommentar: – Oss og dem

– Ingen av de utenlandske arbeiderne som er smittet av korona har spredd smitten videre i lokalsamfunnet, skriver Gunn Kari Hegvik, redaktør i Fosna-Folket, i denne kommentaren.

– Fosen Yard er avhengig av å hente inn arbeidskraft fra utlandet. Arbeidere som reiser inn til Fosen for å jobbe på verftet er med på å utvikle en av de største bedriftene i regionen videre. Akkurat derfor bør det ikke være et oss og dem. For uten dem, er det grunn til å frykte at de negative konsekvensene for Indre Fosen kan bli svært store og varige. Les hele kommentaren: Oss og dem (Fosna-Folket, 13.11.20)

Relaterte temaer

 
Nyhet