Skip to main content
 

Debatt innleie-regler: – Ikke gi etter for LOs krav

28. april 2023

– Nye regler om innleie legger sterke begrensninger på bedriftenes muligheter til å skaffe arbeidskraft. Da er det sentralt å vite når innleie er lovlig, skriver Sten Foyn og Lars Kokkvold, partnere i Advokatfirmaet Haavind.

Artikkelforfatterne representerer to klienter som har levert klage til ESA over den nye lovgivningen om innleie fra bemanningsforetak. Utdrag fra innlegget:

Unntak finnes for bedrifter som er bundet av tariffavtale med fagforening med innstillingsrett. Det må i så fall inngås avtale mellom arbeidsgiver og tillitsvalgte som til sammen representerer et flertall av den arbeidstakerkategori innleien gjelder.

Arbeids- og inkluderingsministeren har i et svar til Anna Molberg (H) 13. februar fastslått at en avtale om innleie kan inngås med enhver tillitsvalgt i virksomheten, så lenge den tillitsvalgte representerer et flertall av den arbeidstakerkategori innleien gjelder. Vi er enige i denne vurderingen.

LO ber statsråden om å skifte standpunkt.

LO hevder at kun tillitsvalgte i fagforeningen som er part i tariffavtalen har kompetanse til å inngå avtale om innleie.

Nyhet