Skip to main content
 

Debatt: – Flere utenlandsfødte må vaksinere seg

23. desember 2021

– Utenlandsfødte er overrepresenterte blant de som ikke er vaksinert. Denne trenden må vi snu, skriver Arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik.

Utdrag fra innlegget:

Arbeidsinnvandrere, særlig fra østeuropeiske land, utgjør en svært viktig arbeidskraft i norsk næringsliv. Ikke minst gjelder dette for byggebransjen og deler av industrien. Blant disse gruppene finner vi også de laveste vaksinasjonsgradene.

Det kan være mange grunner til at noen ikke kan eller ikke ønsker å vaksinere seg. Men det viktige er at det finnes steder du kan oppsøke for å få svar på alle spørsmål du måtte ha om vaksinene, også på det språket du behersker best. I Oslo har både Caritas i Storgata og Frelsesarmeens migrasjonssenter på Majorstua dette tilbudet. I andre kommuner finnes det også informasjon på eget språk om vaksiner på kommunens hjemmesider og hos en del moskeer og menigheter.

Det er ikke vaksinetvang i Norge, men det er sterkt anbefalt å vaksinere seg.

Flere frivillige organisasjoner gjør en viktig jobb for å spre informasjon og bistå de som trenger det med å vaksinere seg. Regjeringen vil styrke denne innsatsen, og har derfor bevilget 20 millioner kroner til frivillige organisasjoners informasjonsarbeid det neste halvåret.

Les hele innlegget: Flere utenlandsfødte må vaksinere seg (Utrop, 23.12.21)

Relaterte temaer

 
Nyhet