Skip to main content
 

– Skal vi fortsette dugnaden, Erna, må du stille krav til bedriftene. Over 100 fly fra Polen og Litauen er ventet de neste ukene

03. januar 2021

Statsminister Erna Solberg (H) ber Norge bli med på et to uker langt krafttak for å hindre at koronasmitten kommer ut av kontroll. — Når vi ikke skal ha besøk av en eneste person hjemme, så er det rart å ta i mot opptil 20.000 arbeidere fra land med høye smittetall, sier Rødts gruppeleder i Oslo bystyre, Eivor Evenrud, om regjeringens nedstenging.

Evenrud mener det også vurderes hva man gjør med importsmitte fra arbeidsinnvandring fra land som Polen og Litauen. Begge er land med høyere smittetall enn Norge.

Ifølge Aftenposten er det fra 1. januar til 10. januar det planlagt 120 fly til Norge fra Polen og Litauen. Også Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) krever strengere hastetiltak for å hindre importsmitten, og mener regjeringen har gjort for lite for å hindre smitte fra utlandet.

— Vi vet hvor flyene kommer fra. Vi vet at risikoen for smitte er svært stor. Og vi vet at vi har kort tid på oss, Johansen til avisen 31. januar.

Les hele saken: Rødt-topp i Oslo: – Skal vi fortsette dugnaden, Erna, må du stille krav til bedriftene. Over 100 fly fra Polen og Litauen er ventet de neste ukene (Vårt Oslo, 03.01.21)

Relaterte temaer

 
Nyhet