Metal Supply, 16.04.21

Innreiserestriksjonene er en utfordring for verftene

– De stengte grensene som følge av koronapandemien har medført betydelige forsinkelser og risiko knyttet til mulige døgnmulkter overfor kunder. Oppmykning av innreisereglene har medført et «byråkratisk lotteri» med uklare og regler og ulik behandling av søknader.

Det sa daglig leder i Grovfjord Mek. Verksted, Bård Meek-Hansen, da han onsdag denne uka deltok i et digitalt teams-møte med næringsminister Iselin Nybø.

Temaet på møtet, hvor også Norske Skipsverft var med, var hvilke konsekvenser innreiserestriksjonene har for norsk verftsindustri.

– Grovfjord Mek. Verksted inkl. underleverandører har tatt på seg store nybyggprosjekter for norske og utenlandske kunder og har en ordrereserve på over en halv milliard. Planene som ble lagt i fjor høst tilsa en betydelig innleie etter nyttår, opptil en fordobling av arbeidsstokken. Dette på toppen av styrking av egen bemanning. I tillegg kommer et 10-talls arbeidere tilhørende underleverandører på elektro, rør og innredning. De stengte grensene har effektivt satt en stopper for dette, noe som har medført betydelig forsinkelser og risiko knyttet til mulige døgnmulkter overfor kunde, sa Bård Meek-Hansen på møtet ifølge Norske Skipsverft.

Han pekte også på at kravet om karantehotell var urimelig så lenge bedriften hadde godkjent karanteneinnkvartering av arbeidstilsynet.

Les hele saken: Innreiserestriksjonene er en utfordring for verftene (Metal Supply, 16.04.21)

Relaterte temaer


Relaterte nyheter


 • Hvor vi er

  Besøksadresse: Borggata 2B,
  Grønland, Oslo.
  Kart

  Fafo Østforum

  Prosjektleder og web-redaktør:
  Anne Mette Ødegård

  Prosjektmedarbeidere:
  Alf Tore Bergsli og Tina Østberg

  Kontakt redaksjonen: Epost

  logo fafo 194x64

  Postboks 2947 Tøyen, 0608 Oslo
  Tlf: (+ 47) 22 08 86 00
  Daglig leder: Tone Fløtten

  Copyright © 2021 fafooestforum.no | Design: Alf Tore Bergsli, programmering: Ørnulf Bratlie