Skip to main content
 

Debattinnlegg: – Nå starter storrengjøringen av arbeidslivet i transportsektoren

14. januar 2022

– Aktører som driver useriøst og ulovlig skal stoppes. Derfor starter vi nå, som varslet i Hurdalsplattformen, arbeidet med en handlingsplan mot sosial dumping i transportsektoren. Det er på høy tid at vi starter denne oppryddingen, skriver samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

Debattinnlegget av samferdselsminister Jon-Ivar Nygård har vært publisert i flere medier i perioden 12. - 14. januar 2022. Blant annet i Dagens Næringsliv, Rogalands Avis, Nordnorsk debatt, Framtid i Nord, Firda Tidend, Brønnøysunds Avis og Veier 24. Utdrag fra innlegget:

Vi har hørt det flere ganger nå. Om unndragelse av skatter og avgifter, brudd på arbeidsmiljøloven og svart arbeid i deler av næringen. Undersøkelser som viser at brudd på kjøre- og hviletidsreglene, dårlige hvileforhold, uregelmessig arbeidstid og effektivitetskrav bidrar til trøtte sjåfører og dårlige arbeidsforhold. Transportbestillere som mangler kunnskap om underleverandører og om hva slags arbeidsforhold sjåførene av deres varer egentlig har. Videre er det avdekket at en høy andel av særlig de utenlandske tungbilsjåførene ikke får den lønnen de har krav på.

Dette er realiteten for mange som arbeider i transportbransjen i dag. Slik kan vi ikke ha det.

Les hele innlegget: Nå starter storrengjøringen av arbeidslivet i transportsektoren (Samferdselsdepartementet, 14.01.22)

 
Nyhet