Leder om innleie: – Et forbud skaper flere problemer enn det løser

(Sunnmørsposten, 28.02.18)

– I dag avgir Arbeids og sosialkomiteen sin innstilling til forslaget fra SV om å forby utleie av arbeidskraft fra bemanningsselskaper. En opprydding er nødvendig, men Stortinget må heller gå inn for innstramminger som luker bort ukruttet enn å røske opp heile bedet. Bemanningsbyråer løser i dag viktige oppgaver i arbeidsmarkedet, både for privat og offentlig sektor.

Toppmøte om arbeidslivskriminalitet

(Regjeringen, 27.02.18)

– Vi kan ikke akseptere at kriminelle ødelegger for de seriøse aktørene i arbeidslivet, sier statsminister Erna Solberg.Mandag 26. februar inviterte regjeringen partene til det tredje toppmøtet om arbeidslivskriminalitet. Statsminister Erna Solberg sier bekjempelse av arbeidslivskriminalitet står høyt på regjeringens dagsorden, og at det er viktig at myndighetene og partene i arbeidslivet møtes jevnlig.

NHO nekter LO streikerett på kost-, losji- og reisekrav

(FriFagbevegelse, 28.02.18)

NHO aksepterer LOs krav om samordnet oppgjør, men bare dersom de andre LO-forbundene nektes streikerett på Fellesforbundet særkrav. – Denne saken er en sak mellom Norsk Industri og Fellesforbundet og må håndteres av dem. Hvis ikke LO går med på det, må vi heller falle tilbake på forbundsvise oppgjør, sier NHO-leder Kristin Skogen Lund til NTB.

8. mars: Møte om a-krimsenteret i Vestfold

(Byggmesteren, 28.02.18)

Sammen med andre håndverkslaug i fylket, inviterer Byggmesterforbundet Vestfold til dialogmøte med det nye akrimsenteret i Tønsberg. Møtet holdes i Tønsberg torsdag 8. mars om kvelden.

Kronikk: Storstreik på RKL... WHAT?!

(Arbeidsnytt.no, 28.02.18)

Den dagen Norge er i storstreik på grunn av de tre små bokstavene RKL kan det være kjekt å vite hva de betyr. To ting bør du vite: RKL betyr reise, kost og losjitillegg, og det handler i praksis kun om østeuropeere som jobber for utenlandsk arbeidsgiver i Norge. Og NHO er et rike i strid med seg selv, i motsetning til LO som historisk har helt andre prosesser for organisasjonsmessig forankring av sine vedtak. Det kommer godt med nå, skriver Elin Ørjasæter.

Politiet varsler storkontroll denne uka

(Tønsberg blad, 28.02.18)

Denne uken har politi over hele Europa et ekstra fokus på tunge kjøretøy. Gårsdagens kontroll i Oslo avslørte blant annet uryddige ansettelseforhold og overtredelse av reglene for kjøre- og hviletid. I området rundt trafikkstasjonen så det ut til å være «nok å ta av», i følge erfarne kontrollører på stedet.

Taper 400 mill på å la Color Line flagge ut

(Siste.no / Dagsavisen, 28.02.18)

Dersom regjeringen lar Color Line flagge ut Kiel-ferjene, vil det påføre samfunnet et verdiskapningstap på 400 millioner kroner. Onsdag møter næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) sjømannsforbundene og rederiforbundene for å diskutere den fastlåste striden om utflagging av Color Lines to Kiel-ferjer.

Ti pågrepet i aksjon mot renholdsfirma i Oslo

(TV2, 28.02.18)

Politiet pågrep ti personer i en aksjon mot et renholdsfirma i Oslo tirsdag. Et ektepar er siktet for omfattende bruk av ulovlig arbeidskraft. Åtte av de ti er er siktet for brudd på utlendingsloven.

Kronikk: Flere fagarbeidere krever ærlige politikere

(Dagbladet, 28.02.18)

Samtidig som stadig flere politikere snakker opp yrkesfagene i mediene, gjøres lite eller ingenting med å demme opp for den pågående lavtlønnskonkurransen som ødelegger bransjene de unge lovende skal ut i. Den frie flyten av arbeidskraft i Europa kombinert med et fullstendig frislipp av bemanningsbyråer har blitt møtt med politikere som i beste fall er kommentatorer til utviklingen, skriver leder i Svenssonstiftelsen, Andreas Halse.

Verftssaken og tariffoppgjøret: LO krever endringer i Industrioverenskomsten

(Fafo Østforum / LO-kontoret i Brussel, 27.02.18)

Spørsmålet om betaling av reise, kost og losji til utenlandske arbeidstakere som er utstasjonert i Norge inngår i årets tariffkrav fra LO.

Total items found: 92