Lastebil.no, 28.11.21

Yrkessjåfører over grensen slipper koronatest, men må registrere seg på forhånd

Fra 26. november gjelder nye og strengere regler for grensepassering. Norske og utenlandske yrkessjåfører som utfører vare- eller passasjertransport på vei inn i Norge må registrere innreisen på forhånd – og kunne fremvise kvittering ved kontroll. Men i motsetning til øvrige reisende trenger ikke yrkessjåfører fersk negativ koronatest.

Samferdselsdepartementet opplyser følgende om de nye reglene:

Fra og med i dag, 26. november har regjeringen gjeninført krav om negativ test før innreise og utvide dagens krav om testing og innreiseregistrering ved innreise til Norge.

Personer som gjennomfører ervervsmessig gods- og persontransport mot vederlag, eller som er på vei til eller fra slikt oppdrag, skal unntas fra kravet om gjennomført test før ankomst Norge.

 ...  alle innreisende (...) skal registrere seg i innreiseregistreringssystemet, også yrkessjåfører, og gjelder for både norske og utenlandske borgere. Innreiseregistreringsskjemaet finnes her: https://reg.entrynorway.no/

Les hele saken: Nye regler for innreise til Norge – krav om innreiseregistrering før ankomst til Norge (Lastebil, 28.11.21)

Relaterte temaer


Relaterte nyheter


 • Hvor vi er

  Besøksadresse: Borggata 2B,
  Grønland, Oslo.
  Kart

  Fafo Østforum

  Prosjektleder og web-redaktør:
  Anne Mette Ødegård

  Prosjektmedarbeidere:
  Alf Tore Bergsli og Tina Østberg

  Kontakt redaksjonen: Epost

  logo fafo 194x64

  Postboks 2947 Tøyen, 0608 Oslo
  Tlf: (+ 47) 22 08 86 00
  Daglig leder: Tone Fløtten

  Copyright © 2022 fafooestforum.no | Design: Alf Tore Bergsli, programmering: Ørnulf Bratlie