Skip to main content
 

Vil streike i sympati med britiske kollegaer

18. januar 2024

Arbeidsretten skal bestemme om LO kan ta ut medlemmer i sympatistreik for oljearbeidere som har streiket i ni måneder.

Ni britiske oljearbeidere i SLB UK har streiket for å få tariffavtale siden 31. mars i fjor. De er medlemmer i LO-forbundet IE&FLT, som ønsker å ta ut andre medlemmer på Ekofisk-feltet i Nordsjøen i sympatistreik. Torsdag 18. januar starter saken i Arbeidsretten.

LO-forbundet IE&FLT (tidligere Industri Energi) varslet sympatistreik allerede den 6. september i bedriften Archer, som driver vedlikehold av brønner på Ekofisk-feltet. Industri Energi har forklart at aksjonen ble utsatt fordi Norges Rederiforbund, hvor bedriften Archer er medlem, er uenig i grunnlaget for å gå til sympatistreik.

Christopher Talgø leder IE&FLT samarbeidskomité for oljeservice, som er en sammenslutning av tillitsvalgte i forbundet som jobber i oljeservicebedrifter. Han er også tillitsvalgt i Archer.

– Det er ekstremt viktig at de ansatte får tariffavtale når de krever det. Oljeserviceavtalen, som vi har hatt i over 30 år, blir nå truet av handlingene til SLB UK. Vi vil se mer av slike situasjoner, hvor utenlandske arbeidsgiver ansetter utenlandsk arbeidskraft som skal jobbe på norsk sokkel eller på land, har Talgø tidligere sagt til Magasinet industri Energi.

Nyhet