Skip to main content
 

Slik vil Høyre straffe useriøse bedrifter

08. april 2024

Høyre har lansert en sanksjonspakke for å bekjempe arbeidslivskriminalitet. Fair Play Bygg roser initiativet, men mener de virkelig effektive tiltakene mangler.

Hovedlinja i pakka handler om å senke terskelen for sanksjoner, og at de grove bruddene må sanksjoneres hardere. Et av Høyres forslag er at man skal kunne offentliggjøre grove og gjentatte brudd på arbeidsmiljøloven.

Maren Amble Stinessen i Fair Play Bygg Oslo og Omegn sier de tror framlegget fra Høyre absolutt kan ha noe for seg, og mener det er behov for at forbrukerne skal kunne få en oversikt over hva man skal velge og ikke.

– Det viktigste er å få stansa farlige situasjoner og kriminelle forhold. Men veldig mye av det som er problematisk med a-krim handler om mer enn bare brudd på arbeidsmiljøloven, sier Stinessen.

Derfor mener Fair Play at Arbeidstilsynet ikke bør bruke for mye ressurser på å gi bøter.

Hun ser også at sanksjonspakken mangler noe Fair Play har sett kan være det mest virkningsfulle for å få bukt med arbeidslivskriminaliteten, nemlig at de som varsler om a-krim får bistand og støtte, slik at de faktisk er i stand til å varsle.

Nyhet