Skip to main content
 

Skatterevisorenes forening mener regjeringens akrim-strategi har for stor fokus på sosial dumping

  • 13. mars 2021

De står i frontlinja i jakten på coronasvindlere og andre kriminelle som snyter fellesskapet for milliarder. Nå retter de skytset mot regjeringens strategi for å bekjempe arbeidslivskriminalitet.

– Vi skulle gjerne gått grundigere etter bakmennene. Nå blir det litt for mye fokus på kampen mot sosial dumping, på bekostning av bekjempelse av virkelig tung økonomisk kriminalitet, sier Odd Arne Kjellstadli til Børsen. Han er leder i Skatterevisorenes Forening, som organiserer ansatte i skatteetaten som jobber med skatte- og avgiftskontroll.

Regjeringens strategi i kampen mot arbeidslivskriminalitet løser ikke den alvorlige økonomiske kriminaliteten, mener Skatterevisorenes forening. Statsminister Erna Solberg (H) velger å la Finansdepartementet svare på alarmen.

Statssekretær Magnus Thue (H) i Finansdepartementet, svarer blant annet følgende i en e-post:
– Vi tar bekymringen på alvor, og regjeringen prioriterer kampen mot arbeidslivskriminalitet høyt. Samtidig mener vi det er skatteetaten selv som er best egnet til å se ulike virkemidler i sammenheng og til å vurdere hvordan kontrollressursene bør disponeres.

Les hele saken: Skattekanonade mot Erna (Dagbladet / Børsen, 13.03.21)

 
Nyhet