Skip to main content
 

Oslos byrådsleder vil ha karantenehotell for alle

25. mars 2021

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) frykter utenlandsreiser i påsken vil føre til massiv importsmitte. Nå ber han regjeringen innføre obligatorisk karantenehotell for alle som ankommer Norge.

Johansen roper nå varsko rundt utenlandsreising i påsken. Han sier han særlig er bekymret for reiser til Norge fra Polen og Pakistan.

Regjeringen strammer inn reglene for bruk av karantenehotell fra 29. mars. Fra denne dagen må alle som returnerer til Norge etter «unødvendige» utenlandsreiser tilbringe hele karantenetiden på karantenehotell.

Samtidig er det flere unntaksregler: Man slipper blant annet å oppholde seg på karantenehotell dersom man kan dokumentere at reisen var «nødvendig», samt at karantenen kan gjennomføres i boligen eller annet egnet oppholdssted.

– Det er veldig vanskelig å skille mellom nødvendige og unødvendige reiser. Jeg ønsker at det i en tidsavgrenset periode blir en plikt for karantenehotell for alle i syv dager. Eventuelt kan denne plikten innføres ved ankomster fra land hvor det er mye smitte, som Polen og Pakistan, sier Johansen.

Han ber nå justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) vurdere begge forslagene snarest.

Les hele saken: Frykter massiv importsmitte i påsken – vil ha karantenehotell for alle (VG, 25.03.21)

Relaterte temaer

 
Nyhet