Skip to main content
 

NHO-sjefens uttalelser om verftssaken provoserer LO-topp

  • 09. januar 2019

Nyansatt NHO-sjef Ole Erik Almlid sa på et pressemøte at han slettes ikke angret på at NHO gikk til overvåkingsorganet ESA for å få overprøvd en avgjørelse i norsk Høyesterett. Det får Fellesforbundets leder Jørn Eggum til å reagere: – Almlid har ikke skjønt hva den norske modellen er.

Høyesterett mente at norske verft måtte betale alle reiseutgifter for en utenlandsk arbeidstaker som skulle på jobboppdrag i Norge. NHO var uenig. Og ESA ga NHO medhold. ESAs kjennelse, som i oktober ble sanksjonert av Tariffnemnda her hjemme, satte full fyr i Fellesforbundet, og EØS-motstanden har fått nytt liv.

mette nordOgså Fagforbundets leder Mette Nord er klar: – Jeg mener NHO setter den tillitsbaserte forhandlingsmodellen og respekten for inngåtte avtaler på spill når man på denne måten får til en overprøving av norske domstoler.

I går ettermiddag var ikke Almlid tilgjengelig for kommentar, men NHOs forhandlingsdirektør Nina Melsom sier nina melsomdette til NRK: – Saken burde ikke vært brakt inn for rettsapparatet i 2008. Den burde vært løst innenfor trepartsdialogen fremfor å forsøke å få fullt gjennomslag for sitt syn.

Les hele saken (NRK, 09.01.19)

 

Les mer om verftssaken her (fafooestforum.no)

 
Nyhet