Skip to main content
 

Gir utenlandske arbeidstakere d-nummer på grensen

24. mars 2021

Skatteetaten oppretter "skattekontor på grensen" for å tildele d-nummer til utenlandske arbeidstakere, når de tester seg på grensen. Dette er et av flere ID-tiltak som skal gjøre det enklere for kommunene å følge opp de som tester positivt eller som ikke følger karantenereglene.

Alle som ankommer Norge skal teste seg på grensen, hvis de løpet av de siste 10 dagene har vært i et land eller område med karanteneplikt.

Kommunene trenger å ha oversikt over alle innreisende som skal i karantene og teste seg videre. Utfordringen har vært å identifisere utenlandske borgere uten et norsk ID-nummer.

Det første ID-tiltaket har vært å gi alle utlendinger uten norsk ID et nasjonalt hjelpenummer når de tester seg med hurtigtest på grensen.

Et d-nummer er enda bedre både for den som blir testet og for kommunene. Det fungerer blant annet som ID ved andre typer tester enn hurtigtester, og det gir enklere tilgang til prøvesvar.

Det blir "skattekontor på grensen" på 33 teststasjoner i hele landet, og både vei, luft og sjø omfattes av prosjektet. Skatteetaten vil være tilgjengelige 24 timer i døgnet, 7 dager i uken på disse teststasjonene.

Skatteetaten utfører tjenesten på oppdrag for Helsedirektoratet. Skatteetaten regner med å ha 18 ansatte på fulltid hver uke.    

Les hele saken: Gir utenlandske arbeidstakere d-nummer på grensen (Helsedirektoratet, 24.03.21)

Relaterte temaer

 
Nyhet