Skip to main content
 

Forventer smitteøkning: Disse grepene skal sikre vinterfisket

24. desember 2021

Om lag 4.000 gjestearbeidere er ventet til kommuner i Vesterålen og Lofoten under vinterfisket, ifølge Statsforvalteren i Nordland. Som i fjor har nasjonale myndigheter utarbeidet en tiltaksplan for å sikre en best mulig gjennomføring. Fiskeribedriftene mangler hurtigtester og er bekymret for innreise av gjestearbeidere.

Vinterfisket står for døren. Samtidig har de nasjonale smittetallene økt kraftig de seneste ukene – og FHI forventer ytterligere økning etter jul og nyttår.

Politiet, Statsforvalterne i Nordland, Troms og Finnmark, NHO og Sjømat Norge har gjennomført møte om noen av utfordringene som adresseres i tiltaksplanen.

– Sjømatnæringen tar smittevernet på høyeste alvor og medlemsbedriftene i Sjømat Norge jobber hardt for å unngå at det skal komme smitte inn på fiskemottakene. Bedriftene melder at de har en god dialog med kommunene om utfordringene de står ovenfor. Blant utfordringer som er nevnt er mangel på hurtigtester og bekymring knyttet til innreise av gjestearbeidere, sier Stine Akselsen, direktør for industri og handel i Sjømat Norge.

Det jobbes nå med å få på plass flere hurtigtester. Men man må nok vente til midten av januar før det er nok tester tilgjengelig.

Politiet utfører stikkprøvekontroll på grensen.

Les hele saken: Forventer smitteøkning: Disse grepene skal sikre vinterfisket (Bladet Vesterålen, 24.12.21)

Relaterte temaer

 
Nyhet