Skip to main content
 

Fellesforbundet etterlyser budsjettsatsing mot transportkriminalitet. Ingen har spurt, svarer samferdselsministeren

12. november 2021

I Hurdalsplattformen skrev Arbeiderpartiet og Senterpartiet at den nye regjeringen skulle styrke arbeidet mot sosial dumping i transportsektoren. Det har partiene glemt i sitt tilleggsforslag til nytt statsbudsjett, mener Fellesforbundet.

I tilleggsforslaget til nytt statsbudsjett for 2022 som finansminister Trygve Slagsvold Vedum la fram mandag 8. november står det nemlig at Statens vegvesen får kutt i driftsmidlene med 2,5 millioner kroner sammenlignet med forslaget Erna Solbergs regjering la fram en snau måned tidligere.

Støre-regjeringen foreslår også å kutte 25 prosent av bevilgningene til et tettere samarbeid om data mellom de statlige kontrolletatene fra 20 til 15 millioner kroner.

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) skriver i en epost til Magasinet for fagorganiserte at kuttet bevilgningen til deling av data, i utgangspunktet ikke er knyttet opp mot kontroll og kamp mot sosial dumping.

Nygård forteller også at årsaken til at det ikke er bevilget mer penger til Statens vegvesen i forbindelse med implementeringen av EUs mobilitetspakke 1 i februar neste år, skyldes at Vegvesenet ikke har bedt om penger til det. 

Les hele saken: Fellesforbundet etterlyser budsjettsatsing mot transportkriminalitet (FriFagbevegelse, 12.11.21)

 
Nyhet