Skip to main content
 

Fagforbundets landsmøte: Etterlyser opprydning i varebilbransjen

  • 20. oktober 2022

Statsminister Jonas Gahr Støre gjentok fra talerstolen på Fagforbundets landsmøtet at en egen handlingsplan for transport kommer.  – Det haster veldig. Hvis ikke kan de seriøse bli bransjens tapere, sier Fagofrbundets Morten Olsen. Han synes svaret fra Støre er lite konkret.

– Det er stor utålmodighet i forhold til oppryddinga i varebilbransjen, og det fryktes at det som kommer fra regjeringa er for lite, for sent, sa Morten Olsen, nestleder i Fagforbundet Post og finans Oslo og omegn.

– Samferdselsminister John-Ivar Nygård er ute i media i dag, og skryter av at EUs mobilitetspakke skal innføres i Norge – men ikke før i 2026. Det holder ikke. Vi kan ikke godta at man passivt ser på varebilbransjen fra sidelinja i tre-fire år til før vi gjør tiltak, sa Olsen.

Han ba statsministeren sørge for at varebil innlemmes i Norgesmodellen.

– Jeg viser til at mobilitetspakken skal innføres, og at vår handlingsplan kommer. Olsens ønske om å få varebil og transport inn i Norgesmodellen, det er jeg helt for, sa statsministeren.

Les hele saken: Fagforbundets landsmøte: Etterlyser opprydning i varebilbransjen – skuffet over statsministerens svar (FriFagbevegelse, 20.10.22)

 
Nyhet