Skip to main content
 

BNL ser frem til videreutvikling av Oslomodellen, men frykter mer byråkrati og risiko enn nødvendig

09. mai 2023

Onsdag 10. mai lanseres ny versjon av «Oslomodellen», som skal videreføre arbeidet med å kutte utslipp, øke andelen faglærte og hindre useriøse aktører i offentlige anbud.

– Gode seriøsitetsmodeller er viktige for BNL. Men det må også være enkelt å være seriøs, og kommunen må aktivt lytte til partene i arbeidslivet for å oppnå et optimalt resultat, sier Kjetil Tvedt i BNL.

Flere av næringens representanter vil sitte på fremste rad når «Oslomodellen 2» presenteres, sier Tvedt som er direktør for kompetanse og seriøsitet i Byggenæringens Landsforening (BNL).

– Den nye modellen videreutvikler sentrale verktøy som HMS-reg og setter høye krav til lærlinger. Dette er blant de viktigste tiltakene for å skille de seriøse fra de useriøse, og støttes fullt ut av næringen, sier Tvedt i en pressemelding. Han legger til at den nye modellen samtidig er blitt langt mer omfattende, med nye krav og sanksjoner.


Mer informasjon om Oslomodellen finner du på Oslo kommunes nettsider: Standardkrav i Oslo kommunes anskaffelser – Oslomodellen

Nyhet