Skip to main content
 

Ett år med revidert Oslomodell mot useriøse

09. september 2024

Ferske tall viser at det har vært en vellykket implementering av Oslomodellen. Hele 80% av alle anskaffelser hittil i år har tatt inn kravene.

1. september var det ett år siden revidert Oslomodell trådte i kraft. Med den nye Oslomodellen innførte kommunen skjerpende krav til sine leverandører. Kravene skal motvirke at varer og tjenester som anskaffes av kommunen blir produsert under kritikkverdige og ulovlige forhold.

Oslo kommune handler årlig for rundt 36 milliarder. En stor del av dette er kjøp knyttet til oppføring av bygg og anlegg. Å være en stor innkjøper gir en innkjøpsmakt som Oslo kommune ønsker å bruke til å gå i front i kampen for et seriøst og anstendig arbeidsliv. Oslomodellen er et helt sentralt verktøy i dette arbeidet

– Det er derfor svært oppmuntrende å registrere at næringslivet tar kravene på alvor. Jobben er imidlertid ikke gjort; vi vil fortsette å arbeide målrettet med fokus på styrke ansvarlighet i våre leverandørkjeder, vektlegger Gunnar Wedde, avdelingsdirektør i Innkjøpstjenester i Oslo kommune.

Nyhet