Skip to main content
 

«Alle» vil se hele den hemmelige NAV-rapporten

17. november 2022

I flere år er det blitt lagt press på regjeringen om å offentliggjøre en interdepartemental rapport om trygdeeksport fra 2014. Denne uken har rapporten – med store sladdede partier – blitt offentlig kjent for første gang. Politikere, redaktører, professorer og Nav-ofrenes forsvarer mener alle at resten av rapportene må bli tilgjengelig.

Les saken: De krever oppreisning etter Nav-skandalen. Nå stikker staten kjepper i hjulene. Rettssaken skulle startet i desember, men nå kan den bli utsatt fordi staten fortsatt ikke vil gi ofrene i trygdeskandalen fullt innsyn i en rapport som kan bli avgjørende for om de vinner fram med sine krav. (FriFagbevegelse, 17.11.22)

Les lederen: Vi må få se hele NAV-rapporten Regjeringens fortsatte hemmelighold av NAV-rapporten er kun egnet til å skape mer mistillit. (VG, 14.11.22)

Les saken: Ber om at resten av den hemmelige NAV-rapporten offentliggjøres. Professor i rettsvitenskap ved UiO Ingunn Ikdahl mener regjeringens granskningsutvalg etterlot et skjevt bilde av den omstridte 2014-rapporten. (Rett24, 11.11.22)

Les saken: SV tar opp hemmelig trygderapport i kontrollkomiteen. Flere jurister mener en hittil hemmeligholdt rapport setter Nav-skandalen i et nytt lys. Nå vil SV ta initiativ til å kreve at Stortingets kontrollkomite skal få se hele rapporten. (VG, 11.11.22)

Les lederen: Ubesvarte Nav-spørsmål: Staten må fjerne sladden og vise kortene sine åpent. (Dagsavisen, 11.11.22)

Les saken: Trygdeskandalen: Klare for det store oppgjøret med staten. Advokat Bjørn Kvernberg representerer organisasjonen Nav-oppryddingen og de straffedømte som har saksøkt staten. Sist uke fikk de oversendt rapporten, men det viste seg at svært mye av innholdet var sladdet. Han forteller at de nå har bedt retten om å få en usladdet versjon. (Dagsavisen, 11.11.22)

 
Nyhet