Skip to main content
 

Bedrifter med utenlandske arbeidere fortviler over at innreiseforbudet videreføres

10. februar 2021

Men NHO er glad for to endringer. Næringskritisk personell kan slippes inn og annet karantenested enn karantenehotell skal forhåndsgodkjennes for å sikre at det fungerer etter intensjonen. – Disse to endringene støtter vi helhjertet, sier NHO-direktør Nina Melsom til NRK.

Regjeringen innførte innreiserestriksjoner fra 29. januar og de neste 14 dagene. Regjeringen varslet 10. februar at restriksjonene videreføres ut februar, og det betyr at utenlandske arbeidstakere fortsatt ikke kan komme inn i landet. Det ble ingen unntak for de mange dag- og ukependlerne fra Sverige.

Bedrifter med utenlandske arbeidere fortviler over at innreiseforbudet videreføres

Hos Hydro på Magnar bor 20 prosent av arbeidsstokken i Sverige.

– For oss som bedrift vil det påvirke vår evne til å produsere og levere våre høyteknologiske produkter til våre kunder når vi mister så mange kompetente medarbeidere med spisskompetanse, sier adm.dir Morten Bråten.

Nexans Norge i Halden har mange svenske ansatte og sliter nå med å holde produksjonen i gang. De har kompensert sine svenske ansatte til nå, men adm.dir Ragnhild Katteland sier det ikke er en bærekraftig løsning over lengre tid.

Les hele saken: NHO: – Fortsatt innreiseforbud alvorlig for næringslivet (NRK, 10.02.21)

BNL om fortsatt grensestengning: Kritisk for deler av byggenæringen

Byggenæringen har mange utenlandske arbeidstakere, deriblant opp mot 30 000 svenske arbeidstakere er dagpendlere og ukependlere i byggenæringen.

– Vi forstår behovet for å ha kontroll og begrense smitten så mye som mulig, men hadde håpet for at regjeringen la opp til unntak for grensependlere. Situasjonen er kritisk for mange bedrifter, sier adm.dir Jon Sandnes i Byggenæringens Landsforening (BNL).

Les hele saken: BNL om fortsatt grensestengning: Kritisk for deler av byggenæringen (bygg.no, 10.02.21) 

Relaterte temaer

 
Nyhet