Skip to main content
 

Viderefører testunntak for grensekryssenende yrkessjåfører. Skal se på andre tiltak for å redusere smitterisiko

23. april 2021

– Norge har et av de strengeste systemene for innreise og testing i Europa. For å opprettholde vareberedskapen har det vært gitt unntak for testing ved grensen for yrkessjåfører. Det viderefører vi etter råd fra Helsedirektoratet. Samtidig vil vi sammen med næringen se på andre tiltak for å redusere risiko for smittespredning, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Folkehelseinstituttet mener fra et smittevernfaglig perspektiv at yrkessjåfører bør testes ved grensen eller jevnlig. Helsedirektoratet vurderer at krav om obligatorisk testing vil kunne påvirke forsyningssikkerheten, og anbefaler ikke obligatorisk testing nå, men at andre tiltak bør vurderes først. Smittespredning blant yrkessjåførene er også antatt å være mindre enn for andre innreisende.

Samferdselsdepartementet og Nærings- og fiskeridepartementet vil sammen med veitransportnæringen se på andre tiltak for å redusere risikoen for smitte.

Les hele saken: Videre arbeid for å redusere risikoen for smitte hos sjåfører i veitransportnæringen (Helse- og omsorgsdepartementet og Samferdselsdepartementet, 22.04.21)

Relaterte temaer

 
Nyhet