Reiseliv1, 19.06.21

Reiselivsnæringen fortviler over at det ikke åpnes mer for arbeidsinnvandring

Det kom ingen lettelser for generell arbeidsinnvandring på regjeringens pressekonferanse.

– Mange bedrifter venter på ansatte som kommer fra land med langt mindre smitte enn Norge. Det er rett og slett krise at mange nå må vente til 5. juli før de får inn sine ansatte, sier Kristin Krohn Devold, adm.dir i NHO Reiseliv.

Norge vil koble seg på EUs coronapass-løsning 24. juni. Da vil reisende fra EU/ EØS-landene kunne reise til Norge, uavhengig av smitten i landet. Denne endringen vil hjelpe for arbeidsinnvandring for arbeidstagere som er vaksinerte i EU/ EØS og som kan fremvise gyldig coronapass (merk at dette kun gjelder for reisende som er fullvaksinert, eller har gjennomgått covid-19 i løpet av de siste 6 månedene).

Dette betyr at de som som ikke er vaksinerte i Europa, fortsatt ikke får komme inn til Norge, med mindre de er fra et gult/grønt land. Det skyldes primært at Norge venter til 5. juli 2021 med å følge EUs terskelverdier for karantenefritak. Hadde Norge fulgt den på et tidligere tidspunkt, hadde det vært fri innreise for store deler av Europa allerede nå.

– Vi har lenge presset på for at reiselivet får inn de folkene de trenger, nå kommer vi til å be myndighetene om å få fortgang i at regelverket for generell arbeidsinnvandring endres, sier Kristin Krohn Devold.

Les hele saken: Næringen fortviler over at det ikke åpnes mer for arbeidsinnvandring (Reiseliv1, 19.06.21)

Relaterte temaer


Relaterte nyheter


Hvor vi er

Besøksadresse: Borggata 2B,
Grønland, Oslo.
Kart

Fafo Østforum

Prosjektleder og web-redaktør:
Anne Mette Ødegård

Prosjektmedarbeidere:
Alf Tore Bergsli og Tina Østberg

Kontakt redaksjonen: Epost

logo fafo 194x64

Postboks 2947 Tøyen, 0608 Oslo
Tlf: (+ 47) 22 08 86 00
Daglig leder: Tone Fløtten

Copyright © 2021 fafooestforum.no | Design: Alf Tore Bergsli, programmering: Ørnulf Bratlie