Skip to main content
 

Massetesting av bygningsarbeidere i Oslo

21. februar 2021

Vårt Oslo har hatt skrevet om aktører i Oslos byggebransje som omgår og bryter smittevernreglene, og utenlandske arbeidere som blir satt rett i produksjon etter ankomst. Nå er Oslo kommune i gang med omfattende koronatesting på byggeplasser.

– Vi har sett smitteutbrudd på enkelte byggeplasser i Oslo. Derfor bestemte vi oss for å starte dette arbeidet. sier Rina Mariann Hansen (Ap), byråd for arbeid, integrering og sosiale tjenester, til Aftenposten.

Byrådet skal bruke kommunens fire mobile testenheter og to privat drevne koronatestbusser til å screene alle ansatte på byens byggeplasser. Kommunen starter med de kommunale byggeplassene.

I forrige uke skrev VårtOslo om aktører i Oslos byggebransje som omgår og bryter smittevernreglene.

Leder i Bygningsarbeidernes fagforening, Joachim Espe, fortalte om utenlandske arbeidere som blir satt rett i produksjon etter ankomst.

— Overfor innleid utenlandsk arbeidskraft spiller kyniske arbeidsgivere på den enkeltes frykt for å bli bøtelagt i Norge. Vi har grunn til å tro at arbeiderne holder inne med det de vet om lovbrudd, sa Espe.

Les hele saken: Massetesting av bygningsarbeidere i Oslo. Kommunen starter på egne byggeplasser (Vårt Oslo / NTB, 21.02.21)

Relaterte temaer

 
Nyhet