Skip to main content
 

Høring om Nasjonal transportplan: LO mener regjeringen må vise større kriseforståelse for luftfarten

12. april 2021

I dag deltok representanter fra LO sentralt og forbundene i en digital høring om Nasjonal transportplan (NTP) i Stortinget. Regjeringen kan ikke unngå tiltak i påvente av en stortingsmelding, er beskjeden fra fagbevegelsen. LO vil at det stilles sterkere krav til utenlandske flyselskap med base i Norge.

Regjeringen viser selv til at luftfart er den transportformen som er hardest rammet av pandemien. Effekten pandemien har på luftfarten beskrives også i planen. LO mener det er bra at det kommer en stortingsmelding om norsk luftfart, men mener regjeringen og Stortinget ikke må unnlate å adressere viktige beskrivelser og tiltak for luftfarten i påvente av dette.

LO deler regjeringens ambisjon om et godt flytilbud, og en rettferdig konkurranse mellom aktørene i luftfarten, men savner en vektlegging av sosial ansvarlighet.

– Sosial dumping nevnes heller ikke med ett ord i meldingen. Regjeringen sier kun at den «vil legge til rette for anstendige lønns- og arbeidsvilkår». Den unnlater imidlertid å foreslå konkrete tiltak, påpeker Katinka Riksfjord Sporsem, generalsekretær i Norsk Flygerforbund.

Les hele saken: Høring om Nasjonal transportplan: LO mener regjeringen må vise større kriseforståelse for luftfarten (FriFagbevegelse, 12.04.21)

Se også: Nasjonal transportplan 2022–2033 (Samferdselsdepartementet, 19.03.21)

Relaterte temaer

 
Nyhet