Skip to main content
 

Kommentar: – Løsarbeidersamfunnet var et samfunnsproblem også før koronaen

03. mars 2021

– Da regjeringen stengte grensene i januar for å få kontroll på koronaviruset, var det langt på overtid. Samtidig var det blitt mer og mer tydelig at store deler av det arbeidslivet som satser på arbeidsinnvandrere, ikke har tatt smittevern på alvor. Pandemien viser nok en gang hvordan arbeidsfolk er bruk og kast, skriver Eline Lønnå, redaktør i Magasinet for fagorganiserte.

Utdrag fra kommentaren:

Å satse på tillit og at arbeidsgiverne skulle ta ansvar, er omtrent like realistisk som å tro på julenissen. Derfor framstår regjeringas seindrektighet for å få kontroll over importsmitte ved grensene som utilgivelig.

Arbeidsfolk får seile sin egen sjø – mange mistet på to dagers varsel all sin inntekt. I limbo der de verken kan permitteres eller møte på jobb, er arbeidsfolkene satt sjakk matt.

Fellesforbundet har tatt opp kampen for å tvinge myndighetene til å ta ansvar og sikre folk som ufrivillig er stengt ute av landet, en inntekt. For medlemmene er dette viktig for den umiddelbare overlevelsen.

Glem likevel ikke i kampens hete at det er useriøse arbeidsgivere som fraskriver seg ansvaret for sine ansattes velferd og helse så vel som samfunnsansvar, som er det årsaken til problemet.

Les hele kommentaren: Løsarbeidersamfunnet var et samfunnsproblem også før koronaen (FriFagbevegelse, 03.03.21)

Relaterte temaer

 
Nyhet