Nationen, 09.09.20

Kommentar: Ap-Raymond forsvarer de norske «antidumping-ordningene»

Kommentar: Ap-Raymond forsvarer de norske «antidumping-ordningene»

– Ap-toppen Raymond Johansen er i ferd med å erfare at «handlingsrommet» i EØS er mindre enn et kott. Og byrådslederen i Oslo er klar til å reise til Brussel for å tale ESA og EU imot. Heia Raymond! skriver kommentator Eva Nordlund.

Utdrag fra Nordlunds kommentar:

–  I juni mottok næringsminister Iselin Nybø (V) et brev fra Esa, "letter of formal notice". Brevet inneholder angrep på norske ordninger som demmer opp for sosial dumping, slik som den såkalte Oslomodellen. I går vaiet fagforeningsfanene i EØS-protest foran næringsminister Iselin Nybøs departement. Oslos byrådsleder fra Ap, Raymond Johansen, står også fram som en tydelig forsvarer av de norske «antidumping-ordningene». Johansen sier til Klassekampen at han er klar til å dra til Brussel for å tale ESA midt imot og forsvare Oslomodellen.

–Oslomodellen er altså etablert for å demme opp for sosial dumping i kjølvannet av EUs "fire friheter" (fri flyt av varer, tjenester, kapital og arbeidskraft) blant annet i byggebransjen. Skien og andre norske kommuner har også etablert ordninger på linje med Oslomodellen.

Les hele kommentaren: Kommentar: Ap-Raymond raser mot Brussel (Nationen, 09.09.20)

Relaterte temaer

Relaterte nyheter

Forrige/neste