Skip to main content
 

Joakim mistet en månedslønn da grensen ble stengt: – Reglene er like for alle, svarer regjeringen

03. mars 2021

Grensependlere som har mistet en månedslønn fordi regjeringen stengte grensen, kan ikke få kompensasjon slik reglene er i dag. – Det samme gjelder alle andre. Det er ikke er noen av dagens regler som kan gi ansatte som ikke kommer seg på jobb kompensasjon, sier statssekretær Vegard Einan (H) til FriFagbevegelse.

Svenske grensependlere har vært utestengt fra sin norske arbeidsplass i en måned. Mandag fikk de komme på jobb igjen. Men en månedslønn er tapt, selv om de betaler vanlig inntektsskatt til Norge, og ville fått sykepenger hvis de var syke og ledighetstrygd hvis de var ledige.

Joakim Ahlström bor i en nabokommune til Norge i Sverige, og jobber på Nexans i Halden. Han har mistet en månedslønn, og vært nødt til å ta ut ferie for å beholde inntekten.

– Ironisk nok er jeg trukket like mye skatt for denne måneden som til vanlig, sier han.

Både den svenske regjeringen, LO og opposisjonen har krevd at de svenske dagpendlerne som var utestengt fra sin norske arbeidsplass av smittevernhensyn i hele februar skal få en kompensasjon.

Statssekretær i Arbeids- og sosialdepartementet, Vegard Einan (H), poengterer overfor FriFagbevegelse at det ikke er noen av dagens regler som kan gi grensependlerne kompensasjon.

– Hvis det er lovendringer som må til har opposisjonen på Stortinget sagt at de står klar til å vedta nødvendige endringer på timen, sier nestleder Peggy Hessen Følsvik i LO

Les hele saken: Joakim mistet en månedslønn da grensen ble stengt: – Reglene er like for alle, svarer regjeringen (FriFagbevegelse, 03.03.21)

Relaterte temaer

Relaterte temaer

 
Nyhet