Regjeringen, 18.06.21

Flere lettelser i innreiserestriksjoner og karantekrav for arbeidsreisende

– Fra i morgen vil reisende som kun har oppholdt seg innen EØS og Schengen slippe karantenehotell, sa justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) da regjeringen presenterte trinnvis åpning for inn- og utreiser.

Andre nyheter er lettelser for arbeidsreisende, terskelverdiene for krav om innreisekarantene endres og at koronasertifikat gir karantenefri innreise til Norge.

Unntak fra krav om karantenehotell betyr ikke unntak fra innreisekarantene.

Lettelser for arbeidsreisende

iselin nybo 5– Mange er avhengige av hjelp i sommersesongen. Når det blir lettere å reise fra EØS kan flere små og store jobbskapere få tilgang på viktig arbeidskraft, sier næringsminister Iselin Nybø (V).

Ordningen for grøntnæringen videreføres for å sikre strengt nødvendig arbeidskraft i landbruket. Landbruks- og matministeren vil fortsatt følge Landbruksdirektoratets ordning tett og foreta nødvendige justeringer og innstramminger dersom helsemyndighetenes smittevernfaglige vurdering tilsier det.

Det åpnes for innreise for personer i perioden 21. juni til 11. juli.

Reiseråd

Fra og med 5. juli opphever Utenriksdepartementet reiserådet for EØS/Schengen og Storbritannia og de landene på EUs tredjelandsliste FHI anser som trygge. Allerede fra mandag 21. juni harmoniserer Norge landfargene med EU, men terskelverdiene for karantenefritak endres ikke før 5. juli. 

Folk som kommer reisende fra et grønt land slipper allerede i dag innreisekarantene når de kommer til Norge. Folk som bor i et grønt land og har oppholdt seg der i de siste ti dagene kan også fritt reise inn i Norge, uavhengig av statsborgerskap. Det blir imidlertid krav om registering i innreiseregisteret og testing på grensen.

Koronasertifikat gir karantenefri innreise til Norge

Fullvaksinerte og personer som har gjennomgått covid-19 det siste halvåret har fritak for innreisekarantene gitt at de kan dokumentere dette i norsk koronasertifikat. Les om koronasertifikatet på helsenorge.no

24. juni kobler Norge seg til EUs løsning. Da vil koronasertifikatet kunne brukes for reisende til Norge fra EU-/EØS-landene.

Les hele saken: Gjenåpning: Trinnvis åpning for reiser i trygge rammer (Regjeringen, 18.06.21)

Relaterte temaer


Relaterte nyheter


Hvor vi er

Besøksadresse: Borggata 2B,
Grønland, Oslo.
Kart

Fafo Østforum

Prosjektleder og web-redaktør:
Anne Mette Ødegård

Prosjektmedarbeidere:
Alf Tore Bergsli og Tina Østberg

Kontakt redaksjonen: Epost

logo fafo 194x64

Postboks 2947 Tøyen, 0608 Oslo
Tlf: (+ 47) 22 08 86 00
Daglig leder: Tone Fløtten

Copyright © 2021 fafooestforum.no | Design: Alf Tore Bergsli, programmering: Ørnulf Bratlie