FriFagbevegelse, 09.09.20

Fagbevegelsen markerte motstand mot ESAs angrep på norske regler mot sosial dumping

Fagbevegelsen markerte motstand mot ESAs angrep på norske regler mot sosial dumping

34 faner fra LO-familien møtte opp utenfor næringsdepartementet for å vise motstand mot ESAs gransking av norske seriøsitetsbestemmelser. – Vi er her for å gi deg styrke og god moral når du skal forsvare norske interesser i denne saken, sa leder i Bygningsarbeidernes fagforening, Joachim Espe. Iselin Nybø (V) repliserte med å si at hun er glad for å ha fagbevegelsen i ryggen, og at de gir henne mange gode eksempler hun trenger for å overbevise ESA.

– Oslomodellen, Telemarksmodellen og så videre, har vært blant de viktigste verktøyene mot kriminalitet, useriøsitet og sosial dumping, men ordningene blir nå utsatt for angrep fra flere kanter, med begrunnelse i EØS-regelverket, sa Joachim Espe.

Nestleder Steinar Krogstad i Fellesforbundet sa i sin appell at de norske seriøsitetsbestemmelsene er en suksesshistorie, og det skal de fortsette å være.

Forbundsleder Jan Olav Andersen i EL og IT Forbundet sa at han ikke kan akseptere å sitte stille når noen kødder med de viktigste verktøyene vi har i kampen mot sosial dumping.

joachim espe foto ihne pedersen

steinar krogstad 17

Les hele sjan olav andersen7aken: Fagbevegelsen markerte motstand mot ESAs angrep på norske regler mot sosial dumping (FriFagbevegelse, 09.09.20)

 

Relaterte temaer

Relaterte nyheter

Forrige/neste