Skip to main content
 

Debatt: – Lovfestet minstelønn kan bli en katastrofe for den danske modellen

17. september 2020

– Hun (von der Leyen) vil lage et rammeverk for minstelønn, for som hun sier: 'Minstelønn fungerer'.  Denne analysen kan i sin tur vise seg å være en historisk feil, skriver Johan Moesgaard, EU-chef i Dansk Metal i en kommentar til EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen som i går holdt den såkalte «State of the Union»-talen.

Utdrag fra hans debattinnlegg:

– Dansk Metal er på ingen måde blevet mere EU-skeptisk over de seneste fire år. Læser man i konklusionerne, er der massiv opbakning blandt Metals tillidsvalgte til EU’s indre marked. Til EU’s handelsaftaler. Og til en ambitiøs forskningspolitik i EU.

– Alt dette er nemlig med til at sikre gode arbejdspladser i industrien. Til gengæld var der netop store panderynker hos stort set alle delegerede, så snart når snakken faldt på idéen om en lovbestemt EU-mindsteløn. Uanset om man snakker med smede, svejsere, it-supportere eller industriteknikere i vores medlemskreds – så ønsker ingen, absolut ingen, at få den danske model pulveriseret af et forslag fra Bruxelles. Og sådan vil det desværre blive med et forslag om mindsteløn, skriver Moesgaard.

Les hele debattinnlegget: Lovbestemt mindsteløn kan blive en katastrofe for den danske model (A4 Arbejdsliv.dk, 16.09.20)

 
Nyhet