Skip to main content
 

Arbeidstilsynet sladder fortsatt lønna i saker der det er mistanke om sosial dumping

09. februar 2021

Arbeidsministeren lover Stortinget at Arbeidstilsynet vil gi ut opplysninger om lønn, men tilsynet fortsetter gammel praksis.  Når en bygningsarbeider får lønn etter tariffen er det offentlig, men når arbeidsgiveren betaler under lovbestemt minstelønn fortsetter Arbeidstilsynet å hemmeligholde lønna.

Når en bygningsarbeider får lønn etter tariffen er det offentlig, men når arbeidsgiveren betaler under lovbestemt minstelønn fortsetter Arbeidstilsynet å hemmeligholde lønna. Stortingsrepresentant Per Olaf Lundteigen ba i midten av januar arbeidsministeren om å få Arbeidstilsynet til å endre praksis.  Arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksen svarte at

Arbeidstilsynet opplyser at de framover, ved krav om innsyn i ‘allmenngjort lønn’ vil skjerme navn og ev. andre opplysninger om personlige forhold, slik at selve lønnsopplysningene kan gis.

Men Vidar Sagmyr  i Byggebransjens Uropatrulje forteller at han nettopp har mottatt flere dokumenter fra Arbeidstilsynet.

– Det jeg fikk var akkurat som før. Lønna var sladdet, mens jeg kunne se hvilke personer det var som det gjaldt, svarer Sagmyr.

Men han er optimist og forventer at Arbeidstilsynet endrer praksis.

Les hele saken: Arbeidslivskriminalitet: Arbeidstilsynet sladder fortsatt lønna i saker der det er mistanke om sosial dumping (FriFagbevegelse, 09.02.21)

 
Nyhet