Skip to main content
 

115 år gammelt skipsverft er konkurs

21. februar 2021

Kombinasjonen av gjeld og høyere utgifter for å følge karantene- og smittevernregler, gjorde at Blokken skipsverft i Sortland begjærte konkursoppbud. Verftet har hatt flere år med negative resultater, men så snudde det i 2019 – og så kom koroanen.

Daglig leder Anders Stoltz-Rasmussen beskriver problemene som en kombinasjon av dårlig økonomi, og at de er avhengig av mye utenlandsk arbeidskraft. Siden coronaviruset gjorde sitt inntog, har bedriften fått høyere utgifter knyttet til karantenebestemmelser og smittevernregler.

– Det er faktoren som har gjort at lasset veltet, men det er jo en kombinasjon av at vi har hatt dårlig økonomi, eller høy kortsiktig gjeld, sier Stoltz-Rasmussen.

Verftsindustrien har det siste året blitt hardt rammet av koronakrisen. I sommer gikk Kleven Verft i Ulsteinvik på Sunnmøre konkurs. Kort tid senere ble det imidlertid kjent at Green Yard Group overtok driften. I samme kommune varslet Ulstein-gruppen kraftig nedbemanning i januar i år. Grunnen var sviktende marked, og mangel på ordre det siste året.

Les hele saken: 115 år gammelt verft er konkurs: – Det er kjempetøft (E24, 21.02.21)

Relaterte temaer

 
Nyhet